Om vi

Om vi

VI – en saga skriven för dig

VI-bok är en barnbok som skapas utifrån föräldrarnas unika kärlekshistoria. Föräldrarna skriver 10 stycken händelser (från första dejten till förlovning och barn) och till varje händelse så illustreras en bild. Detta binds ihop till en bok som föräldrarna kan läsa för sina barn.  

Berättelsen om VI-bok

VI skapades 2016 när Josefin Runquist skulle ge sin bästa vän en baby shower-present. Hon ville ge henne något personligt. Hon valde mellan många olika presenter med namn och födelsedatum på men ville ha något unikt för just dem. Det slog henne då att hon kom ihåg när hennes vän hade berättat om första gången hon träffade hennes kille. Hon kom även ihåg alla andra dejter och alla stora händelser i deras liv. Hon satte sig då och skrev ihop 10 händelser som hon tyckte var unika för dem och band ihop detta till en barnbok som de kan läsa för deras dotter.

I ett år gick Josefin sedan och finslipade på idén om att andra barn också skulle få möjligheten att läsa om deras föräldrars saga och hur deras familj skapades. Juni 2017 lanserades hemsidan och möjligheten finns för dem som vill skapa en VI-bok.

Skapandet

Josefin Runquist är utbildad designer på Textilhögskolan i Borås och har sedan sin examen drivit företag. Hon har sedan hon varit liten suttit med en penna i handen och älskar att illustrera. Hon har även arbetat som designer på H&M och är designer på klädmärket DI-STORT.